Online-Handelssystem Aktienmarkt-Konto Handelskonto Aktienhandelsseiten

Rozhovor s Martinem Frýdkem
Mládežnický reprezentant a hráč pražské Sparty Martin Frýdek se narodil 24. března 1992 v Hradci králové. Je odchovancem letenského klubu, v němž prošel všemi věkovými kategoriemi. V zimní pauze 2011/2012 byl poprvé přizván do přípravy A týmu. Absolvoval hostování v Senici a v zimě roku 2013 přestoupil do Liberce, kde se stal jednou z hlavních postav mužstva. V létě loňského roku se vrátil zpět do Sparty.
Není žádným tajemstvím, že Vaším otcem je bývalý československý a český fotbalový reprezentant Martin Frýdek. Předpokládám, že právě on Vás přivedl ke kopané?
Bezpochyby a zcela jistě to byl táta. Ke svému tátovi vzhlíží asi každý syn a touží dělat to, co jeho otec.

Takže Vaším fotbalovým vzorem byl především on? 
Myslím, že od chvíle, kdy jsem byl schopen to vnímat, pro mne byl příkladem a vzorem a platí to tak to dneška. Samozřejmě se snažím vyrovnat se mu a překonat jeho úspěchy. V něčem mi to jde, v něčem méně. Například v počtu ligových titulů to bude hodně těžké, v nich má přede mnou opravdu velký náskok.
Cítíte někdy nevýhodu v tom, že jste Martin Frýdek, syn „toho reprezentanta“?
Nevýhodou je, že mě s tátou každý srovnává a hodně lidí rozebírá, v čem byl lepší on nebo v čem jsem lepší já. To srovnávání opravdu považuji za nevýhodu a myslím, že brácha to u sebe bude mít to samé.
Kolik je bratrovi let?
Christian je mladší než já, bude mu sedmnáct. Hraje fotbal taky ve Spartě a myslím, že má dobře nakročeno a že je výborným hráčem.
Kdy jste se fotbalu začal věnovat vážněji?
První opravdový trénink jsem měl asi ve čtyřech nebo v pěti letech. Byl jsem ještě hodně malý a vnímal to jenom jako zábavu. Nicméně se dá říci, že od té doby se věnuji fotbalu. Ze začátku jsem trénoval
ve Spartě, a když táta odešel hrát do Leverkusenu, tak jsem hrál tam v nějakém menším místním klubu. Po návratu domů, to mi bylo asi sedm let, jsem se vrátil zase do Sparty a postupně v ní prošel všemi
mládežnickými kategoriemi, až do chlapů….
…celý rozhovor na str. 6.

Únor 2016

•   Čím žije Praha 6


•   Fotbalista Martin Frýdek se nikdy

    nečervenal – rozhovor 

    s Martinem Frýdkem


   Veleslavínská sonatina II.

•   Od nemoci ke zdraví 

    Investice přinášejí prospěch

    především pacientům

•   Program divadel Semafor a S+H

•   Historické osobnosti v názvech ulic

    Prahy 6 – Badeniho


•   Záchrana před obyčejným slovem –

    O hudbě s pěveckým sborem ČVUT

•   Praha 6: Mezi osadou lovců a mamutů
    a stříbřitými létajícími stroji –
    O knize Praha v srdci